2014. április 19., szombat

kaszinótojás

Kaszinótojás

Kaszinótojás a húsvéti ünnepi asztalról nem hiányozhat.

hozzávalók / 2 adag

A tojáshoz

A bevonathoz

  • 2 ek majonéz
  • 1 ek tejföl
  • ízlés szerint
  • 1 kávéskanál mustár
  • 0.25 kk citromlé
  • 3 csipet cukor                                                                                                                        

    elkészítés

  • A tojásokat keményre főzzük.(forrástól számított 10 perc alatt)
  • A vajat habosra keverjük.
  • A tojásokat megpucoljuk és ketté
    vágjuk, a sárgájukat kiszedjük.
  • Amikor a sárgája már langyos, villával összetörjük és a vajjal jól kikeverjük.
  • Hozzáadjuk a majonézt és a fűszereket ( só, mustár bors ) és jól összedolgozzuk.
  • A kapott masszát visszatöltjük az üregekbe és a megtöltött tojásokat egy tálra helyezzük a levágott felükkel lefelé.
  • A bevonathoz elkészítjük a sűrű tartármártást és a tojásokra öntjük.
  • Hűtőben 10-12 órát állni hagyjuk.
  • Franciasaláta ágyon tálaljuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése