2013. február 26., kedd

Kócos Kata

                                          Kócos Kata

Ez egy kakaós , reszelt , túrós töltelékű sütemény.


Hozzávalók:
25 dkg burro (vaj)
50 dkg  farina (liszt)
15 dkg porcukor
1 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
1/2 csomag sütőpor


A hozzávalókat összegyúrjuk és két db cipóba osztjuk.   Ha nem áll össze, egy pici tejet lehet hozzá adni...
Hűtőszekrényben jól megfagyasztjuk...

A túrós-krém hozzávalói:
1 kg tehéntúró
25 dkg porcukor
3 tojássárgája
1 db citrom reszelt héja (de lehet helyette 10 dkg mazsola)
1 csomag vaníliás cukor
4 tojás habbá vert fehérje

A hozzávalókat jól kikeverjük, ha túl lágynak érezzük, lehet még adni hozzá 5-10 dkg darált kekszet vagy babapiskótát...

Ha jól megfagyott a tészta, az egyik gombócot (cipót) nokedliszaggatóval (a hátsó oldalával) egyenletesen a tepsi aljára reszeljük.
Erre jön a túrókrém...
Utána a megfagyott tészta másik cipója ráreszelése következik...

Kissé megnyomkodva 180 fokos sütőben kb. fél óra alatt megsütjük... (fogpiszkáló próbával ellenőrizzük a tészta megsülését, úgy hogy a fogpiszkálót belenyomjuk és ha kihúzásakor nem ragadt rá semmi, akkor elkészült.)

Melegen porcukorral megszórjuk, és néhány óra állás után szeletelve tálalható...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése