Kócos Kata
Ez egy kakaós , reszelt , túrós töltelékű sütemény.
Hozzávalók:
25 dkg burro (vaj)
50 dkg farina (liszt)
15 dkg porcukor
1 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
1/2 csomag sütőpor
A hozzávalókat összegyúrjuk és két db cipóba osztjuk. Ha nem áll össze, egy pici tejet lehet hozzá adni...
Hűtőszekrényben jól megfagyasztjuk...
A túrós-krém hozzávalói:
1 kg tehéntúró
25 dkg porcukor
3 tojássárgája
1 db citrom reszelt héja (de lehet helyette 10 dkg mazsola)
1 csomag vaníliás cukor
4 tojás habbá vert fehérje
A hozzávalókat jól kikeverjük, ha túl lágynak érezzük, lehet még adni hozzá 5-10 dkg darált kekszet vagy babapiskótát...
Ha jól megfagyott a tészta, az egyik gombócot (cipót) nokedliszaggatóval (a hátsó oldalával) egyenletesen a tepsi aljára reszeljük.
Erre jön a túrókrém...
Utána a megfagyott tészta másik cipója ráreszelése következik...
Kissé megnyomkodva 180 fokos sütőben kb. fél óra alatt megsütjük... (fogpiszkáló próbával ellenőrizzük a tészta megsülését, úgy hogy a fogpiszkálót belenyomjuk és ha kihúzásakor nem ragadt rá semmi, akkor elkészült.)
Melegen porcukorral megszórjuk, és néhány óra állás után szeletelve tálalható...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése