2013. február 26., kedd

Vaníliás krémtúró

Vaníliás krémtúró messze hazánktól...

Ezt a bejegyzésemet a házi túróhoz szeretném még kapcsolni, mint finomságok a túróból címmel...

Ugyebár adott a finomságos házi túrónk... Nincsen olyan gyerek, aki már kóstolta és nem szereti a vaníliás krémtúrót...







Sajna nem mindig lehet "haza" ugrani a finomságokért, viszont ANYA egyszerűen elkészítheti odahaza is... :)

első a hozzávalók:  250 gramm túró
                             1 csomag  főzős vanília-puding por
                             1/2 liter tej
                             1 csomag vaníliás cukor
                            cukor ízlés szeint
                            csipet reszelt citrom héja
                            aki szereti: mazsola

Én az Eurospin áruház által árult vanília ízű pudingport részesítem előnyben, mert ennek tényleg olyan az állaga és az íze is, mint amit Magyarországon is megszokhattunk...



A hideg tejjel elkeverjük a cukrot és a pudingport, majd folyamatos kevergetés közben felforraljuk és kb további 3 percig főzzük a pudingot...

A túróhoz hozzáadunk egy csipet reszelt citromhéjat, majd a forró pudingporral összekeverjük és turmixal pépesítjük, hogy ne maradjanak benne túl nagy túródarabok...
Ezután igény szerint beleteszünk mazsolát is, majd pohárba szedjük és lehűtjük...

Jó étvágyat hozzá !!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése