Vaníliás krémtúró messze hazánktól...
Ezt a bejegyzésemet a házi túróhoz szeretném még kapcsolni, mint finomságok a túróból címmel...
Ugyebár adott a finomságos házi túrónk... Nincsen olyan gyerek, aki már kóstolta és nem szereti a vaníliás krémtúrót...
Sajna nem mindig lehet "haza" ugrani a finomságokért, viszont ANYA egyszerűen elkészítheti odahaza is... :)
első a hozzávalók: 250 gramm túró
1 csomag főzős vanília-puding por
1/2 liter tej
1 csomag vaníliás cukor
cukor ízlés szeint
csipet reszelt citrom héja
aki szereti: mazsola
Én az Eurospin áruház által árult vanília ízű pudingport részesítem előnyben, mert ennek tényleg olyan az állaga és az íze is, mint amit Magyarországon is megszokhattunk...
A hideg tejjel elkeverjük a cukrot és a pudingport, majd folyamatos kevergetés közben felforraljuk és kb további 3 percig főzzük a pudingot...
A túróhoz hozzáadunk egy csipet reszelt citromhéjat, majd a forró pudingporral összekeverjük és turmixal pépesítjük, hogy ne maradjanak benne túl nagy túródarabok...
Ezután igény szerint beleteszünk mazsolát is, majd pohárba szedjük és lehűtjük...
Jó étvágyat hozzá !!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése