Sokféle túróból készíthető finomság van, ezek egyike a kedvencem, a túró-gombóc...
Alapanyagok egy négy tagú család számára:
a prézlihez:
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 1 kevés olaj
Előző este a túrót, a tojást, a búzadarát, a cukrot és a sót jól összedolgozzuk, majd betesszük a hűtőbe egy éjszakát állni... (lehetőleg lefedve)
Tanács: ne tegyünk bele sokkal több búzadarát, mert akkor nagyon kemény lesz főzés után a gombócunk...
Másnap az összeért egyveleget kivesszük a hűtőből, majd kezünkkel gombócokat formálunk a masszából és sós, forró vízben megfőzzük (addig, amíg fel nem jön a főzővíz tetejére, ez kb 10 perc).
Másnap az összeért egyveleget kivesszük a hűtőből, majd kezünkkel gombócokat formálunk a masszából és sós, forró vízben megfőzzük (addig, amíg fel nem jön a főzővíz tetejére, ez kb 10 perc).
Közben elkészítjük a zsemlemorzsából az olaj segítségével a prézlit.
Ha a gombócok megfőttek kiszedjük és a prézliben megforgatjuk.
Tejföllel (mi joghurttal) és porcukorral tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése