2013. március 26., kedd

Almás-túrótorta

Almás-túró torta








Ismét készítettem valamit a túrómból...

 Ezúttal volt otthon golden alma, amit valamiért a fiaim nem akartak megenni, de nem szerettem volna ha összefonnyad, ezért kiötöltem hogy egyesítem a két anyagot...
Rákerestem a neten és létezik efféle sütemény...   angelocska-receptje

Hozzávalók egy 28 cm átmérőjű tortaformához...:
            1 kg pucolt magozott alma
            3 dl víz
            csipet fahéj (aki fahéjasabban szereti tehet bele többet is...)
            6 szem szegfűszeg
            3 evőkanál cukor

          75 dkg túró
            3 dkg vaj
            3 tojás
            2 csomag főzős vanília pudingpor
            4 csepp citromlé
            6 evőkanál cukor

 Először a pucolt és magházát eltávolított almákat apró darabokra vágjuk, majd a 3 dl vízbe beletesszük, és hozzáadjuk a 3 ek. cukrot, csipet fahéjat, és szegfűszeget, és puhára főzzük... (kb 10-15 perc alatt)
 Ha eléggé pépes állagú akkor elég csak villával összetörni picit, ha nem, akkor turmixgéppel pépesíthetjük még, majd lehűtjük...
 Amíg hül az almapép, addig a túrót elmorzsoljuk, elkeverjük a vajjal, 6 evőkanál cukorral, pár csepp citromlével és a két csomag főzős vanília pudingporral...

  Hozzákeverjük a tojásokat és a kihűlt almapépet, majd egy kivajazott tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon kb 50-55 perc alatt megsütjük...

 Sülés vége felé érdemes fogpiszkálóval ellenőrizni, eléggé megsült-e már a tortánk, és ha  a kihúzott fogpiszkálón ninsen ráragadt torta, akkor elkészültünk a sütéssel...


 Ezek után a tortát lehűtjük, és hidegen felvágjuk és ízlés szerint fagylalttal tálaljuk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése