Almás-túró torta
Ismét készítettem valamit a túrómból...
Ezúttal volt otthon golden alma, amit valamiért a fiaim nem akartak megenni, de nem szerettem volna ha összefonnyad, ezért kiötöltem hogy egyesítem a két anyagot...
Rákerestem a neten és létezik efféle sütemény... angelocska-receptje
Hozzávalók egy 28 cm átmérőjű tortaformához...:
1 kg pucolt magozott alma
3 dl víz
csipet fahéj (aki fahéjasabban szereti tehet bele többet is...)
6 szem szegfűszeg
3 evőkanál cukor
75 dkg túró
3 dkg vaj
3 tojás
2 csomag főzős vanília pudingpor
4 csepp citromlé
6 evőkanál cukor
Először a pucolt és magházát eltávolított almákat apró darabokra vágjuk, majd a 3 dl vízbe beletesszük, és hozzáadjuk a 3 ek. cukrot, csipet fahéjat, és szegfűszeget, és puhára főzzük... (kb 10-15 perc alatt)
Ha eléggé pépes állagú akkor elég csak villával összetörni picit, ha nem, akkor turmixgéppel pépesíthetjük még, majd lehűtjük...
Amíg hül az almapép, addig a túrót elmorzsoljuk, elkeverjük a vajjal, 6 evőkanál cukorral, pár csepp citromlével és a két csomag főzős vanília pudingporral...
Hozzákeverjük a tojásokat és a kihűlt almapépet, majd egy kivajazott tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon kb 50-55 perc alatt megsütjük...
Sülés vége felé érdemes fogpiszkálóval ellenőrizni, eléggé megsült-e már a tortánk, és ha a kihúzott fogpiszkálón ninsen ráragadt torta, akkor elkészültünk a sütéssel...
Ezek után a tortát lehűtjük, és hidegen felvágjuk és ízlés szerint fagylalttal tálaljuk...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése