Csilike yoghurt-tortája
Ez egy egyszerűen elkészíthető torta, joghurtból...
Nekünk most hogy elkezdtem házi joghurtot készíteni így ez is terítéken van...
Hozzávalók:
4,5 dl joghurt (lehet gyümölcsös, vagy natúr és az elkészítés során ízesítjük)
12 evőkanál cukor
2 dl tejszín
1 csomag (colla di pesse) zselatin
25 dkg friss mosott gyümölcs, vagy pár kanál gyümölcs szirup, illetve gyümölcs szörp.
Elkészítése:
Első lépésként a (colla di pesse) zselatint pár percre beáztatjuk vízbe, hogy megpuhuljon, és közben az összes joghurtot felmelegítjük kb 40 fokosra, ha nincsen hőmérőnk, akkor ez olyan meleg, ami melegebb a testhőmérsékletünknél, de még nem kellemetlenül meleg, ha beledugjuk az ujjunkat...
Ha elég meleg levesszük a tűzhelyről...
Ha túlmelegítjük, akkor könnyen túrót kaphatunk a joghurtunkból...
A beáztatott felpuhított (colla di pesse) zselatint átrakjuk a meleg joghurtba és folyamatosan kevergetve hozzá adjuk a cukrot is, és elkeverjük benne...
Megvárjuk amíg kihűl és hozzá keverjük a 2 dl tejszínt, (a kihülésre azért van szükség, mert könnyen összekaphatja a teszínt!!!) és esetleg az ízesítésre szánt gyümölcs-szörpöt, ha van, akkor a felaprított gyümölcsdarabokat, majd a vízzel kiöblített formánkba öntjük...
Bármilyen forma megfelel a célra...
A gyümölcs-szörpöt használhatjuk a színezésére is...
Betesszük a hűtőbe és megvárjuk amíg megszilárdul, majd kiborítva a formából szeletelhetjük és lehet fogyasztani...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése