2013. március 5., kedd

Csilike yoghurt-tortája

Csilike yoghurt-tortája








Ez egy egyszerűen elkészíthető torta, joghurtból...


Nekünk most hogy elkezdtem házi joghurtot készíteni így ez is terítéken van...

Hozzávalók:

   4,5 dl joghurt (lehet gyümölcsös, vagy natúr és az elkészítés során ízesítjük)
    12 evőkanál cukor
      2 dl tejszín
      1 csomag (colla di pesse) zselatin
    25 dkg friss mosott gyümölcs, vagy pár kanál gyümölcs szirup, illetve gyümölcs szörp.

Elkészítése:

 Első lépésként a (colla di pesse) zselatint pár percre beáztatjuk vízbe, hogy megpuhuljon, és közben az összes joghurtot felmelegítjük kb 40 fokosra, ha nincsen hőmérőnk, akkor ez olyan meleg, ami melegebb a testhőmérsékletünknél, de még nem kellemetlenül meleg, ha beledugjuk az ujjunkat...
 Ha elég meleg levesszük a tűzhelyről...
Ha túlmelegítjük, akkor könnyen túrót kaphatunk a joghurtunkból...




 A beáztatott felpuhított (colla di pesse) zselatint átrakjuk a meleg joghurtba és folyamatosan kevergetve hozzá adjuk a cukrot is, és elkeverjük benne...


 Megvárjuk amíg kihűl és hozzá keverjük a 2 dl tejszínt, (a kihülésre azért van szükség, mert könnyen összekaphatja a teszínt!!!) és esetleg az ízesítésre szánt gyümölcs-szörpöt, ha van, akkor a felaprított gyümölcsdarabokat, majd a vízzel kiöblített formánkba öntjük...
 Bármilyen forma megfelel a célra...
A gyümölcs-szörpöt használhatjuk a színezésére is...




Betesszük a hűtőbe és megvárjuk amíg megszilárdul, majd kiborítva a formából szeletelhetjük és lehet fogyasztani...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése